Bergamalı ananenin torunu olunur da Nohut Böreğinden ne kadar uzak kalınabilir ki başlarda pekte sıcak bakmadığım evlenince akşam yemeği niyetine Pazar günleri hemencecik fırınladığım başlangıcında bir çorba içip fırından çıkınca ayranla yemelere doyulamayan muhteşem tat gecenin finalinde de yemeğe yakışır kurabiyelerimiz Tarçınlı Roll’ler karşımızda.
Kremalısından tutunda, sütlüsüne, yoğurtlusuna varıncaya kadar Domates çorbası yapanlar var ancak bence en lezzetlisi en basit içerikli olanı ne süt, ne krema tavuk sulu içi ısıtan cinsinden.
DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
-10 yemek kaşığı un
-3 çorba kaşığı domates salçası
-6-7 adet rendelenmiş domates
-1 lt tavuk suyu
-Sıvı yağ
-Tuz
ÜZERİ İÇİN
-Rende kaşar
YAPILIŞI
-Yağımızı tenceremize koyduktan sonra üzerine unumuzu ilave ediyoruz unun çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ardından domates salçamızı ve rende domateslerimizi ekleyip un ile birlikte 2-3 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
-En son üzerine tavuk suyu ve tuzumuzu da ilave edip unlar iyice eriyene kadar çırpıyoruz.
-15 dakika sonra çorbamız bir taşım fokurdadıktan sonra hazır afiyet olsun.
NOHUT BÖREĞİ
-2 su bardağı nohut
-5 yufka
-2 soğan
-1 çay bardağı sıvı yağı
-5 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-Tuz
-Karabiber
-Maydanoz
YAPILIŞI
-Soğanı yemeklik doğrayıp, çok az yağda sarartın salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
-Nohutu robottan iyice çekip soğanla salçaya ekleyip maydanozu doğruyoruz, baharatları atıp karıştırıp yufkaların birini alıp yayıyoruz üzerine her yerine gelecek kadar eritilmiş tereyağı ve sıvıyağdan sürüp bir kenarına nohutlu içten koyup kenarları içe katlayıp gevşekçe rulo yapıyoruz.
-Üç parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz üzerine yağ sürerek fırına veriyoruz 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis ediyoruz.
TARÇINLI ROLL
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
-2,5 çay kaşığı kuru maya
-Yarım su bardağı ılık süt
-Çeyrek su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
-Yarım çay kaşığı tuz
-4 çorba kaşığı tereyağı
-3 su bardağı un
HARCI İÇİN
-Çeyrek su bardağı toz şeker
-1 çorba kaşığı tarçın
-2 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
-Maya, şeker, ılık sütü karıştırıyoruz birkaç dakika dinlendirdikten sonra karışımın içine yumurtaları birer birer ekliyoruz ardından tuzunu da ilave edip karıştırıyoruz.
-Unu azar azar ekleyip hamurumuzu oluşturmaya başlıyoruz üzerine yağımızı da ilave edip 1 saat boyunca yaptığımız hamuru dinlendiriyoruz.
-Hafifçe unladığımız yüzeye hamurumuzu dikdörtgen şekilde açıyoruz.
-Harcı oluşturmak için malzemelerin hepsini küçük bir tencerede pişirip fırça ile hamurumuzun üzerine sürüyoruz.
-Ardından hamuru rulo haline getirip 2 cm aralıklarla kesiyoruz.
-Kestiğimiz parçaları yağlanmış fırın tepsisine çok sık olmamak kaydı ile dizip 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Soru ve görüşleriniz için: [email protected]